Студопедия

Главная страница Случайная лекция


Мы поможем в написании ваших работ!

Порталы:

БиологияВойнаГеографияИнформатикаИскусствоИсторияКультураЛингвистикаМатематикаМедицинаОхрана трудаПолитикаПравоПсихологияРелигияТехникаФизикаФилософияЭкономика



Мы поможем в написании ваших работ!




Завдання 6. Критерії фільтрації проводок ЖГО рахункам

Для автоматичного формування оборотів по рахункам , субрахункам використовуються вбудовані функції категорії Работа с Базой данных, для яких задаються три аргументи:

- звітного періоду комірок , які утворюють список (Базу данных Microsoft Excel), або ім’я блока бази даних . Блок комірок включає імена полів і рядків;

- ім’я або порядковий номер поля в структурі запису бази даних, для яких робиться розрахунок. Нумерація починається з першого поля , виконується зліва на право;

- умови фільтрації записів, які беруть участь у розрахунку.

Для формування дебетових і кредитових оборотів по рахункам , субрахункам на листі ОСВ використовуються вбудована функція БДСУММ. В якості списку виступає блок під іменем База_даних, який знаходиться на листі ЖГО. Поле по якому виконується розрахунок - називається Сума, відповідає сумі бухгалтерських проводок. Умови повинні забезпечувати фільтрацію проводок для визначеного рахунку, субрахунку, за вказаний інтервал часу, зазвичай за місяць.

Лист Категорії має спеціальним чином підготовлені умови фільтрації записів листа ЖГО для всіх рахунків, субрахунків за всі періоди обліку. Умови фільтрації записів за один звітний період визначеного рахунку , субрахунку включає 2 рядка:

· назву полів списку (БД Microsoft Excel);

· значення рахунку, субрахунку по дебету і по кредиту;

· дата початку і дата кінця звітного періоду.

Для фільтрації проводок по дебету рахунка, субрахунку в якості умови використовується діапазон комірок, які включають стовпці Д, Дс, Дата, Дата. Для фільтрації проводок по кредиту рахунка, субрахунку в якості умови використовується діапазон комірок, які включають стовпці Дата, Дата, К, Кс. Поле Дата використовується два рази для вказівки верхнього і нижнього кордону звітного періоду.

Для визначеного звітного періоду діапазон умов фільтрації проводок по всім рахункам, субрахункам розміщується “вертикально”, перед кожним рядком умови з іменем полів списку (бази даних).


<== предыдущая страница | следующая страница ==>
Підготовка бухгалтерських проводок на базі типових операцій | Послідовність дій для створення макросу

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 126; Нарушение авторских прав




Мы поможем в написании ваших работ!
lektsiopedia.org - Лекциопедия - 2013 год. | Страница сгенерирована за: 0.002 сек.