Студопедия

Главная страница Случайная лекция


Мы поможем в написании ваших работ!

Порталы:

БиологияВойнаГеографияИнформатикаИскусствоИсторияКультураЛингвистикаМатематикаМедицинаОхрана трудаПолитикаПравоПсихологияРелигияТехникаФизикаФилософияЭкономика



Мы поможем в написании ваших работ!




ВВЕДЕННЯ

 

В останні роки в методиці розрахунків вантажопідйомний машин відбуваються істотні зміни. Вони викликані новими тенденціями, в загальнім машинобудуванні. Це, насамперед, більш строге теоретичне обґрунтування розрахункових навантажень, напруг і інших параметрів машин. По-друге, принципові зміни пов'язані з переходом України в області краностроения на норми Міжнародної організації по стандартизації (ISO), прийняттям нових правил пристрою й безпечної експлуатації вантажопідйомних кранів. Тепер по-новому оцінюються режими роботи кранів і їх механізмів. Основним показником режиму роботи стає ”Група класифікація механізму” Її відповідності нормам Госгортехнадзора й ГОСТ 25835 показане в таблиці1.

 

Таблиця 1 - Режими роботи кранів і їх механізмів

 

Режим роботи з Госгортехнадзору Група режиму роботи з ГОСТ 25835 Група класифікації механізму по ИСО 4301/1
Л (легкий) З(середній) Т(важкий) ВТ (досить тяж) 3М 4М 5М 6М М5 М6 М7 М8

Змінилися норми й методу визначення розмірів канатів, блоків і барабанів. У механізмах підйому вантажу кранів мостового типу почали застосовувати так звані розгорнуті поліспасти й відповідні їм крюковые підвіски. Для привода механізмів кранів широко використовуються асинхронні електродвигуни трифазного струму нової серії 4МТ, що відрізняються високим ступенем надійності, більшим терміном служби ( до 20 років) і широким діапазоном потужностей ( від 2,2 до 200 кВт).

На жаль, ні навчальна, ні спеціальна література не встигають відбивати зміни, що відбуваються в розрахунках ПТМ. Ціль справжніх методичних вказівок - допомогти студентам виконати розрахунки до курсової роботи на рівні сучасних вимог. Крім цього методичні вказівки повинні показати й правила оформлення розрахункових пояснювальних записок як одного з видів конструкторської документації.

Інженерний розрахунки відрізняється лаконічністю мови, строгою послідовністю, легкою видимістю як у цілому; так і в окремих частинах. Цьому сприяють поділ розрахунків на пункти підпункти й стругаючи їх нумерація. Розрахунки повинен містити всі необхідні схеми, графіки ескізи деталей із вказівкою необхідних розмірів. Ці елементи також нумеруються й забезпечуються підрисуночними підписами

У всіх частинах розрахунків повинна зберігатися єдина термінологія єдина


індексація символів. Усі символи, що входять у формули, повинні бути пояснені із вказівкою позначення одиниць.

Вибір нормованих величин (коефіцієнтів, запасів міцності, що допускаються напруг і т.п.), стандартних і покупних виробів повинен бути підтверджений посиланням на відповідне джерело. Найчастіше це різного роду каталоги, довідники, ДСТ, атласи або спеціальна література. Деякі відомості студенти зможуть знайти в тексті або в додатках до справжніх методичних вказівок. У списку літератури вони поміщені під номером і надалі будуть позначатися

Самостійна робота студента й консультації викладача.При виконанні курсової роботи студент повинен проявляти максимум самостійності й творчої ініціативи у виборі варіантів конструкції, матеріалів, форм деталей, розрахунків, графічного оформлення схем і т.п.

Тільки при самостійній і творчій роботі студент може придбати міцні знання й добре захистити свою роботу.

Самостійна робота студента над роботою систематично контролюється й направляється викладачем-консультантом. Студенту рекомендують приходити на консультацію, маючи при собі виконанні розрахункові. Консультант перевіряє роботу студента, допомагає йому розібратися в неясних питаннях, дає ради й вказівки по поліпшенню конструкції й графічному оформленню схем, а також затверджує закінчені етапи розрахунків. Критичний розбір самостійної роботи студента на консультації, безпосередня, живаючи бесіда з досвідченим консультантом є для студента дуже ефективним способом освоєння методики й досвіду розрахування.


<== предыдущая страница | следующая страница ==>
 | Тема 1. МЕТОДЫ И ПРИЕМЫ ЭКОНОМИЧЕСКОГО АНАЛИЗА

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 161; Нарушение авторских прав




Мы поможем в написании ваших работ!
lektsiopedia.org - Лекциопедия - 2013 год. | Страница сгенерирована за: 0.003 сек.