Студопедия

Главная страница Случайная лекция


Мы поможем в написании ваших работ!

Порталы:

БиологияВойнаГеографияИнформатикаИскусствоИсторияКультураЛингвистикаМатематикаМедицинаОхрана трудаПолитикаПравоПсихологияРелигияТехникаФизикаФилософияЭкономика



Мы поможем в написании ваших работ!




Доцільність застосування відходів інших галузей для виробництва будматеріалів

Особливо велике значення набуває проблема використання побічних продуктів і відходів інших галузей для виготовлення будівельних матеріалів. Зокрема, металургійні шлаки і пилоподібні золи теплоэлектространции доцільно застосовувати для виготовлення спеціальних цементів, а також як заповнювачі у складі бетонів і будівельних розчинів. Це зробить будівельні вироби більш дешевими. Разом з тим поступово будуть вивільнятися зайняті золошпаковыми відвалами цінні сільськогосподарські угіддя, що має велике екологічне значення.

•як пористі заповнювачі бетону, будівельної кераміки (порожня гірська порода, галька, пісок);

•як сировина для виробництва білого цементу, будівельного вапна і скла (породи, що містять крейду), портландцементу (глинисті сланці), керамзиту (пластичної глини), силікатної і будівельної цегли (пилошлакові відходи теплових електростанцій і металургійних заводів) і т.д.

Промисловість будівельних матеріалів - єдина галузь, яка у значних масштабах використовує багатотоннажні відходи виробництва.

(Слід зазначити, що при введенні золи-винесення в бетон замість частинки цементу зменшується теплопровідність, усадние формації бетону; підвищується його водонепроникність, сульфатостойкость тощоПри використанні шлаків як основного заповнювача і для часткової заміни щебеню, окрім економічної вигоди, поліпшуються деякі характеристики бетону: підвищується морозостійкість і водонепроникність. сировина будівельне шлак домішка.)

8. Різновиди будматеріалів із скла , властивості, специфіка застосування

Вітринне заскління вітрин, вітражів і вікон громадських будівель.

листове візерункове виготовляється способом прокату. Застос. для декоративного скління віконних і дверних прорізів, внутрішніх перегородок,

Армоване листове безбарвне і кольорове скло для пристрої світлових прорізів, ліхтарів верхнього світла, огороджень в будівлях і спорудах різного призначення. Для армування застос. зварна або кручена сітка із сталевого дроту зі світлою поверхнею або з захисним алюмінієвим покриттям.

Увіолеве пропускає 25-75% ультрафіолетових променів і застосовується для заскління оранжерей і заповнення віконних прорізів у дитячих і лікувальних установах

Загартоване з підвищеною механічною міцністю і термічною стійкістю.Використовують для скління дверей, перегородок, огорожі ліфтових шахт, балконів, сходів, а так само для виготовлення електронагреваемих не замерзають стекол. Осколки цього скла має тупі ребра і краю.

Багатошарове скло (триплекс), армоване чи неармоване, складається з декількох листів скла, міцно склеєних між собою прозорою еластичною прокладкою, найчастіше з полівінілбутірольной плівки. При ударі воно не дає осколків і є безпечним.

Теплопоглинальне Теплоотражающєє Електропровідне

 

Піноскло являє собою штучний матеріал, подібний пемзі. Блоки з піноскла застосовуються для теплової ізоляції будівельних конструкцій, промислового обладнання, холодильників

Скляне волокно застосовується у виробництві композиційних будівельних матеріалів у вигляді безперервних ниток, стеклотканей, полотна, рубаного скловолокна й скловати Застосовується як напівфабрикат для виготовлення гідроізоляційних і покрівельних матеріалів, зокрема, стеклорубероида.

У будівництві ситалли використовуються для влаштування підлог промислових цехів, у яких можуть бути протоки кислот, лугів, розплавів металів, а також рух важких машин.


<== предыдущая страница | следующая страница ==>
Шляхи економії будівельних матеріалів | Керамічні легкі заповнювачі бетонів, специфіка застосування

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 279; Нарушение авторских прав




Мы поможем в написании ваших работ!
lektsiopedia.org - Лекциопедия - 2013 год. | Страница сгенерирована за: 0.003 сек.