Студопедия

Главная страница Случайная лекция


Мы поможем в написании ваших работ!

Порталы:

БиологияВойнаГеографияИнформатикаИскусствоИсторияКультураЛингвистикаМатематикаМедицинаОхрана трудаПолитикаПравоПсихологияРелигияТехникаФизикаФилософияЭкономика



Мы поможем в написании ваших работ!




Література до теми. 1. Быстрицкий Е.К. Научное познание и проблема понимания

 

1. Быстрицкий Е.К. Научное познание и проблема понимания. К., 1986.

2. Ярошовец В. І. Історія філософії: від структуралізму до постмодернізму. – К., 2004.

3. Гайденко П.П. Прорыв к трансцендентному. М., 1998.

4. Ильин И.П. Постмодернизм: от истоков до конца столетия. М., 1998.

5. Ильин И.П. Постструктурализм. Деконструктивизм. Постмодернизм. М., 1996.

6. Козловски П. культура постмодерна. М., 1997.

7. Кошарний С.О. Біля джерел філософської герменевтики. К., 1991.

8. Рюс Ж. Поступ сучасних ідей. К., 1998.

9. Соболь О.М. Постмодерн і майбутнє філософії. К., 1997.

10. Современный экзистенциализм. М., 1966.

11. Феноменология и гуманитарное знание. К., 1998.

12. Философия эпохи постмодерна. Минск, 1996.

13. Филипов Л.И. Философская антропология Ж.-П. Сартра. М., 1977.

Французская философия сегодня. М., 1989.

ПЛАНИ СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

 

Готуючись до семінарських занять студенти обов’язково мають прочитати роботи перераховані у списку літератури, яка надається до кожного семінару. Ця література складається виключно з першоджерел, знання яких є неодмінною вимогою в процесі роботи студентів протягом навчання і слухання курсу “Історія зарубіжної філософії”. Крім першоджерел студент може залучати підручники, словники, а також ту літературу, яка вказана в списку літератури, що міститься після кожної лекції. При цьому в залученні додаткової студент може виходити чи з реальної можливості отримати ту чи іншу книгу в бібліотеці, чи з власних інтересів. Якщо в ході підготовки до семінару студент знайде будь-які інші додаткові джерела з теми (в тому числі й ті, що розміщені на відповідних сайтах Інтернет), він може долучати їх, вносячи тим самим корективи в плани своєї самостійної роботи.

Разом з тим, паралельно з підготовкою і освоєнням літератури з основного списку першоджерел, на кожен семінар виносяться реферативні доповіді. Вони готуються індивідуально і розподіляються пропорційно до кількості студентів таким чином, аби кожен протягом семестру мав можливість виступити з реферативною доповіддю хоча б один раз. У якості тем реферативних доповідей взято окремі роботи (тексти), які хоча і не входять до переліку основних праць того чи іншого філософа, але які дозволяють значно повніше представити специфіку тієї чи іншої філософської системи. У реферативній доповіді визначаються основні положення роботи. Час, що надається на реферативну доповідь складає 5-7 хвилин. Реферативна доповідь не має подаватися в формі реферату, а являє собою додаткове питання, яке студент готує до семінару. Втім, за власним бажанням студента, вона може бути оформлена як реферат, що буде враховано під час іспиту (заліку). Метою реферативної доповіді є ознайомлення інших студентів з основними положення тієї чи іншої роботи таким чином, щоб вони могли змогу коротко законспектувати доповідь і скласти собі уявлення про зміст та основні проблеми тієї чи іншої роботи.

 


<== предыдущая страница | следующая страница ==>
Література до теми. 1. Антология мировой философии: В 4-х т | Семінар 1. Філософія Давнього Сходу (2 год.)

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 213; Нарушение авторских прав




Мы поможем в написании ваших работ!
lektsiopedia.org - Лекциопедия - 2013 год. | Страница сгенерирована за: 0.003 сек.