Студопедия

Главная страница Случайная лекция


Мы поможем в написании ваших работ!

Порталы:

БиологияВойнаГеографияИнформатикаИскусствоИсторияКультураЛингвистикаМатематикаМедицинаОхрана трудаПолитикаПравоПсихологияРелигияТехникаФизикаФилософияЭкономика



Мы поможем в написании ваших работ!




Заходи по забезпеченню виробничої санітарії та гігієни праці

Слід пам’ятати: До основних виробничих факторів санітарно-гігієнічного характеру відносять: параметри повітряного середовища виробничих приміщень, рівень освітлення, шум, вібрація, електромагнітні поля та випромінювання; іонізуючі та оптичні випромінювання, наявність шкідливих речовин.

При розробці заходів слід враховувати вплив тільки тих виробничих факторів санітарно-гігієнічного характеру, що не відповідають нормам, які визначені у нормативно-правових актах з охорони праці, перевищують припустимі рівні або перевищують гранично-припустимі концентрації.

Розробку поліпшувальних заходів слід виконувати у такій послідовності:

- Наведення нормативних вимог, щодо певних виробничих факторів з посиланням до відповідного нормативно-правового акта з охорони праці;

- Опис стану виробничого середовища з урахуванням технологічного процесу, обладнання, умов праці;

- Наведення пропозицій щодо поліпшення умов праці, які передбачають організаційні, технічні та інші заходи з обов’язковим посиланням на відповідні нормативно-правові акти з охорони праці.

Наприклад: Для забезпечення оптимального рівня параметрів повітряного середовища виробничого середовища зазначених у ГОСТ 12.01.005-88. ССБТ «Общие санитарно-гигиенические требования к воздуху рабочей зоны» (табл..4.1.)

Таблиця 3.1

Період року Температура, °С Відносна вологість, % Швидкість руху, м/с
Холодний 18-22 40-60 0,1-0,3
Теплий 20-23 40-60 0,1-0,4

В проекті передбачено: устрій системи водяного отоплення приміщення для забезпечення необхідної температури повітря в холодний період року відповідно СНиП 2.04.05-91«Отопление, вентиляція и кондиционирование».

В приміщеннях, де немає викидів шкідливих речовин у великій кількості, для забезпечення необхідного повітряобміну в теплий період року, передбачено устрій штучної механічної загально обмінної вентиляції відповідно ГОСТ 12.4.021-75 ССБТ «Системы вентиляционные. Общие требования».


<== предыдущая страница | следующая страница ==>
Приклад розрахунку освітлення методом коефіцієнта використання світлового потоку | Вимоги до захисту

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 207; Нарушение авторских прав




Мы поможем в написании ваших работ!
lektsiopedia.org - Лекциопедия - 2013 год. | Страница сгенерирована за: 0.002 сек.