Студопедия

Главная страница Случайная лекция


Мы поможем в написании ваших работ!

Порталы:

БиологияВойнаГеографияИнформатикаИскусствоИсторияКультураЛингвистикаМатематикаМедицинаОхрана трудаПолитикаПравоПсихологияРелигияТехникаФизикаФилософияЭкономика



Мы поможем в написании ваших работ!




Критерії оцінювання курсової роботи

За результатами захисту курсової роботи виставляється відповідна оцінка.

На результат оцінки письмових курсових робіт викладачем-екзаменатором впливають наступні фактори:

- відповідність змісту курсової роботи заявленій темі. У випадку, якщо зміст не відповідає заявленій темі, робота повертається з незадовільною оцінкою;

- ступінь розкриття теми. Відсутність чіткості у визначенні основного змісту курсової роботи, переконливих доказів, обґрунтувань, висновків і рекомендацій;

- порушення послідовності і логіки викладу матеріалу, часті повторення, нечіткі формулювання, застереження, стиль і граматичний рівень роботи;

- приклади, що викладаються по тексту, не підкріплені змістом, міркуваннями автора;

- самостійність підходу до написання курсової роботи. Робота являє собою переказ літературних джерел, набір цитат, фраз;

- повнота охоплення наукової літератури, документальних і літературних джерел;

- якість оформлення курсової роботи.

Підсумкова оцінка роботи визначається за наступними критеріями.

Оцінка «відмінно» - в роботі студент чітко визначив та обґрунтував актуальність, проблему, об'єкт, предмет, мету та завдання дослідження. Зміст викладеного матеріалу в повній мірі відповідає структурній побудові роботи, розкрита сутність кожного структурного компоненту. В роботі маються додатки, тези, схеми, пропозиції до удосконалення проблеми, які самостійно зроблені студентом. Студентом чітко сформульовано висновки, які відповідають висунутим в роботі думкам. Обсяг роботи становить 30-40 сторінок. Робота виконана грамотно з урахуванням відповідного стилю викладання наукового матеріалу.

Під час захисту курсової роботи студент освітив всі аспекти та напрями наукового дослідження, які представлені в роботі. Доповідь є чіткою з використанням наукової лексики та спеціальних термінів. Студент надав чіткі та ґрунтовані відповіді на всі запропоновані питання.

Оцінка «добре»- в роботі чітко визначені та обґрунтовані актуальність, проблема, об'єкт, предмет, мета та завдання дослідження. Зміст роботи відповідає зазначеним характеристикам роботи. Допустимі зауваження щодо необхідності додаткового дослідження окремих аспектів проблеми у разі, якщо в роботі все ж такі існує логічно побудована структура викладеного матеріалу. Висновки зроблені чітко та обґрунтовано. Автор володіє відповідним стилем викладання наукового матеріалу, але при цьому допустив декілька граматичних та пунктуальних помилок.

Під час захисту роботи студент освітив всі аспекти та напрями проведеного наукового дослідження, в промові існують поодинокі лексичні та стилістичні помилки, доповідь на окремі додаткові питання сула досить чіткою.

Оцінка «задовільно»- визначені студентом в роботі актуальність, проблема, об'єкт, предмет, мета та завдання дослідження потребують корекції або доповнення. Зміст викладеного матеріалу потребує додаткового опрацювання, але в роботі присутня логічна побудова та закінченість думки автора щодо вивчення проблеми дослідження. Висновки відповідають викладеному матеріалу. Наявні лексичні, стилістичні, граматичні та пунктуаційні помилки, але їхня загальна кількість не перебільшує 2-х на сторінку.

Під час захисту курсової роботи доповідь студента не носить системного характеру, викликає багато додаткових питань, на більшість із яких доповідач все ж таки знайшов відповідь. Відповіді доповідача дещо відрізняються від думок викладених в роботі. Доповідач погано володіє науковою термінологією, допускає в промові лексичні та стилістичні помилки.

Письмова курсова робота не розглядається викладачем-екзаменатором й оцінюється «незадовільно» при виявленні найбільш серйозних недоліків (навіть одного з них)перерахований, а саме:

- тема курсової роботи не відповідає дисципліні, по якій виконується

- обсяг роботи менш 30 сторінок машинописного (комп'ютерного) тексту;

- зміст курсової роботи не структурована (відсутнє обов'язкова розбивка на структурні частини - зміст, вступ, глави і параграфи, висновок, бібліографічний список, додатки);

- бібліографічний список містить менш 20 бібліографічних описів документальних і літературних джерел:

-у роботі відсутні посилання і виноски на використані літературні і документальні джерела;

Основні помилки в написанні та оформлення курсової роботи:

1. Зміст роботи не відповідає плану курсової роботи або не розкриває тему повністю чи в її основній частині.

2. Сформульовані розділи (підрозділи) не відбивають реальну проблемну ситуацію, стан об’єкта.

3. Мета дослідження не пов’язана з проблемою, сформульована абстрактно і не відбиває специфіки об’єкта і предмета дослідження.

4. Автор не виявив самостійності, робота являє собою компіляцію або плагіат.

5. Не зроблено глибокого і всебічного аналізу сучасних офіційних і нормативних документів, нової спеціальної літератури з теми дослідження.

6. Аналітичний огляд вітчизняних і зарубіжних публікацій з теми роботи має форму анотованого списку і не відбиває рівня досліджування проблеми.

7. Не розкрито зміст та організацію особистого експериментального дослідження (його суть, тривалість, місце проведення, кількість обстежуваних, їх характеристики), поверхово висвітлено стан практики.

8. Кінцевий результат не відповідає меті дослідження, висновки не відповідають поставленим завданням.

9. У роботі немає посилань першоджерела або вказані не ті, з яких позичено матеріал.

10. Бібліографічний опис джерел у списку використаної літератури наведено довільно, без додержання вимог державного стандарту.

11. Як ілюстративний матеріал використано таблиці, діаграми, схеми, запозичені не з першоджерел, а з підручника, навчального посібника, монографії або наукової статті.

12. Обсяг та оформлення роботи не відповідають вимогам, вона виконана неохайно з помилками.

 


ДОДАТКИ

Додаток 1

 

Приклад побудови таблиці

 

Приклад

 

Таблиця 2.5

Оцінка мотивів, за яких працівники залишають ТОВ „Люкс”

 

№ у рей-тин-гу Мотиви Не це (1), % Зде-біль-шого не це (2), % Важко сказати (3), % Зде-біль-шого це (4), % Саме це (5), %
1. Відсутність можливості отримання додаткового заробітку 48,1 23,7 10,5 11,4 6,3
2. Конфлікти з безпосереднім керівником 66,2 15,3 6,9 8,4 3,3
3. Конфлікти зі співробітниками 68,5 11,9 4,5 8,6 6,6
4. Тяжка фізична праця 43,3 6,9 7,2 22,5 29,0
5. Вплив умов праці на здоров’я 15,2 21,7 20,5 28,6 14,0
6. Низька заробітна плата 15,1 10,1 6,4 27,2 41,2
7. Віддаленість місця роботи від місця проживання 17,9 22,4 20,3 26,3 13,1
8. Коротка відпустка 45,2 23,3 11,4 12,3 7,8

 

Додаток 2

 

Приклади оформлення списку використаної літератури,

який наводять у курсовій роботі

 

Характеристика джерела Приклад оформлення
Монографії (один, два або три автори) Біла С. Структурна політика в системі державного регулювання трансформаційної економіки: Монографія. - К.: Вид-во УАДУ, 2001. – 408с.
Чотири автори Ефективність державного управління: Моногр. / За заг. ред. І.В.Розпутенка; Кол. авт.: Ю.М. Бажал, О.І. Кілієвич, О.В.Мертенс та ін.; УАДУ. Ін-т. підв. квал-ції керівних кадрів. - К.: К.І.С., 2002. - 420 с.
П’ять та більше авторів Финансы предприятий: Тексты лекций / Л.Д. Буряк, Г.Г. Нам, А.Н. Павликовский и др. / Под ред. А.Н. Поддерегина. - К.: Междунар. ун-т финансов, 1998. - 256 с.
Колективний автор Стратегія економічного і соціального розвитку України (2004-2015 роки) “Шляхом Європейської інтеграції” / Авт. кол.: А.С.Галь­чинський, В.М.Геєць та ін.; Нац. ін-т стратег. дослідж., Ін-т екон. прогнозування НАН України, М-во економіки та з питань європ. інтеграції України. - К.: ІВЦ Держкомстату України, 2004. - 416 с.
Багатотомні видання Бланк И.А. Основы финансового менеджмента: В 2-х т. - К.: Ника-Центр Эльга, 1999. – Т. 2.
Перекладні видання Блех Ю., Гетце У. Инвестиционные расчеты: Пер. с нем. - Калининград: Янтар. сказ, 1997. - 438 с.
Збірники наукових праць Маркетинг: теорія та практика: Зб. наук. пр. - К.: КДТЕУ, 1996. – 244 с.
Депоновані наукові праці Обзор аналитических методов расчета и оптимизации труда мультиресурсных систем обслуживания / А.З. Мешков, С.Н. Константинов / Науч.-произв. корпорация "Киев, ин-т автоматики". - К., 1996. - 44 с. - Рус. - Деп. в ГНТБ Украины 11.11.96, № 2210-Ук 96 // Аннот. в журн. "Автоматизация производственных процессов". - 1996. - № 2.
Складові частини книги Фатхутдинов Р.А. Разработка стратегического управленческого решения // Стратегический менеджмент. – М.: ЗАО «Бизнес-школа», «Интел-синтез», 1998. – с. 65-113.
Складова частина журналу Тарасов В., Богданова А. Тектология и неоклассическая теория организации – предвестники зоны реинжиниринга // Проблемы теории и практики управления. – 1998.-№4.-С. 67-71
Електронні джерела http://www.nau.kiev.ua - Нормативні акти України. http//www.liga.kiev.ua – Інформаційний бізнес портал компанії “Ліга”.
Закон Закон Украины „ Про стимулювання розвитку регіонів ” // ВВР України, 2005.-№51.с.548
Указ Указ Президента Україні Про утворення Державного агентства України з інвестицій та інновацій // Офіційний вісник Україні 2006, № 1-2 стор.85

 

Додаток 3

Міністерство освіти і науки України

Донбаська національна академія будівництва і архітектури

 

 

Інститут „Економіки, менеджменту і права в будівництві”

Кафедра „Менеджмент організацій”

 

 


<== предыдущая страница | следующая страница ==>
ЛІТЕРАТУРА | РЕФЕРАТ

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 289; Нарушение авторских прав




Мы поможем в написании ваших работ!
lektsiopedia.org - Лекциопедия - 2013 год. | Страница сгенерирована за: 0.003 сек.