Студопедия

Главная страница Случайная лекция


Мы поможем в написании ваших работ!

Порталы:

БиологияВойнаГеографияИнформатикаИскусствоИсторияКультураЛингвистикаМатематикаМедицинаОхрана трудаПолитикаПравоПсихологияРелигияТехникаФизикаФилософияЭкономика



Мы поможем в написании ваших работ!




Порівняльний аналіз видів вапняних вяжучих речовин і їх застосування в будівництві

На основі повітряного або гідравлічного вапна з використанням різних активних мінеральних добавок виробляють групу так званих известесодержащих гідравлічних в'яжучих. В цю групу, в зокрема, входять наступні різновиди: вапняно-пуцоланові в'яжучі; вапняно-зольне в'яжучий; вапняно-шлакове, що включає доменні або электротермофосфорные гранульовані шлаки.

Вапняно-пуцоланові в'яжучі отримують спільним подрібненням висушеної кислої активної добавки вулканічного або осадового походження і негашеного повітряної або гідравлічного вапна. Властивості кислих добавок повинні відповідати вимогам ОСТ 21-9-81, а вапна - ГОСТ 9179-77.

Вміст вапна в в'яжучих у перерахунку на активні CaO+MgO повинно бути в межах 10-30 % по масі. Насипна щільність також визначається видом використовуваної добавки і становить 500-800 в рыхлонасыпном стані і 800-1200 кг/м3 ущільненому.

 

Вапняно-зольне в'яжучий за своїми властивостями під чому схоже з вапняно-пуццолановыми в'яжучими. Його отримують спільним помелом сухої золи з повітряної або гідравлічної вапном. Зазвичай одночасно додається двуводний гіпс (до 5% по масі). вміст вапна у в'яжучому допускається в кількості до 50 % загальної маси.Насипна щільність вапняно-зольного цементу в рыхлонасыпном стані 700-800, а в ущільненому - 900-1200 кг/м3

На вапняно-пуцоланових в'яжучих виготовляють розчини і бетони низьких марок, що використовуються для кладки стін підвальних приміщень, улаштування фундаментів і інших частин будівель і споруд, що знаходяться в вологому середовищі і не піддаються систематичному замерзання і відтавання. Вапняно-зольні цементи застосовують в основному в розчини для кладки і штукатурки. Їх можна використовувати також для виготовлення дрібних стінових блоків з обов'язковою тепловою обробкою, прискорює їх твердіння.


<== предыдущая страница | следующая страница ==>
Цегляна стіна | Особливі властивості шлакопортландцементу і доцільнысть застосування в будівництві

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 177; Нарушение авторских прав




Мы поможем в написании ваших работ!
lektsiopedia.org - Лекциопедия - 2013 год. | Страница сгенерирована за: 0.002 сек.